Επανέρχεται το μπλε χρώμα στην BSOD στα Windows 11 - Windows 11

Επανέρχεται το μπλε χρώμα στην BSOD στα Windows 11 – Windows 11

Η Microsoft άλλαξε γνώμη και τελικά επαναφέρει το μπλε χρώμα στην διάσημη BSOD (Blue Screen Of Death) στα Windows 11.

Η οθόνη BSOD, αποτελεί αγγελιοφόρο κακών μαντάτων για τον χρήστη των Windows από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και τα Windows 3.0 και εμφανίζεται μετά από κάποιο πρόβλημα ή κρίσιμο λάθος που οδήγησε το λειτουργικό σύστημα στο να διακόψει τη λειτουργία του για να αποφευχθεί κάποια ενδεχομένως ανεπανόρθωτη ζημιά στον υπολογιστή (είτε σε επίπεδο software είτε ακόμα και σε επίπεδο hardware). 

Αν και η Microsoft με το πέρασμα του χρόνο έχει συμπεριλάβει πρόσθετη πληροφόρηση στην Blue Screen Of Death για λόγους αποσφαλμάτωσης ως πρόσθετη βοήθεια στους χρήστες, εντούτοις το χρώμα της οθόνης παρέμεινε μπλε από τα Windows 3.0 έως στα Windows 10. Τον περασμένο Ιούλιο ωστόσο, η Microsoft έκανε γνωστό ότι πρόκειται να αλλάξει χρώμα στην… «εμβληματική» οθόνη με το λανσάρισμα των Windows 11 και από μπλε θα γινόταν μαύρου χρώματος, ενδεχομένως επιδιώκοντας ένα πιο ξεχωριστό στυλ για το νέο της λειτουργικό σύστημα.

Η εταιρεία δεν εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση οπότε και άφησε τα πράγματα ανοικτά για ερμηνείες. Από ότι φαίνεται ωστόσο, η  Microsoft άλλαξε γνώμη.

Όπως αναφέρει το ZDNet και ανακάλυψε η ιστοσελίδα Ars Technica, ο γίγαντας του λογισμικού και των υπηρεσιών cloud επαναφέρει το μπλε χρώμα στην BSOD με τη νέα έκδοση προεπισκόπησης (preview) των Windows 11 η οποία διατέθηκε για τα κανάλια δοκιμαστικών εκδόσεων και εκδόσεων προεπισκόπησης. Σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog για τα Windows, η Microsoft αναφέρει τις βελτιώσεις που υπάρχουν στην έκδοση προεπισκόπησης 22000.346 των Windows 11 όπου και γίνεται αναφορά στην επαναφορά του «μπλε χρώματος στην οθόνη στην περίπτωση που μία συσκευή σταματήσει να λειτουργεί ή συμβεί κάποιο κρίσιμο λάθος όπως ήταν στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows».

  • 5  • Haha


    3

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr