Εντυπωσιακές εικόνες από την ανατολή του «ροζ» φεγγαριού

Εντυπωσιακές εικόνες από την ανατολή του «ροζ» φεγγαριού

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το φεγγάρι που ανέτειλε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (26/4). Πρόκειται για την πρώτη υπερπανσέληνο του 2021, που θα εντυπωσιάζει και αύριο Μεγάλη Τρίτη (27/4), καθώς θα φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη.

Πρόκειται για τη λεγόμενη ροζ πανσέληνο που είναι η φωτεινότερη σελήνη του έτους, καθώς το φεγγάρι πλησιάζει το κοντινότερο σημείο του στη Γη στην τροχιά του.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος ήταν γνωστή στους αυτόχθονες της Αμερικής ως «Ροζ Φεγγάρι», επειδή σηματοδοτούσε την εμφάνιση ενός φυτού με ροζ λουλούδια, ενός από τα πρώτα της άνοιξης. Η Σελήνη θα φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερη και φωτεινότερη από τη συνηθισμένη, αλλά σίγουρα δεν θα έχει… ροζ χρώμα.

Καθώς η ελλειπτική τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη αυξομειώνει την απόσταση μεταξύ των σωμάτων, υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μία πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης. Η απόσταση Γης-Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο).

Την Τρίτη 27 Απριλίου, το απόγευμα, η Σελήνη θα φθάσει σε απόσταση έως 357.379 χιλιομέτρων από τη Γη. Λίγες ώρες νωρίτερα από αυτό το περίγειο, περίπου στις 7:30 ώρα Ελλάδας της Τρίτης, θα υπάρχει πανσέληνος, οπότε το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο τόσο απόψε όσο και το βράδυ της Τρίτης.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες:

Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr