Έλληνας γιατρός στην Αγγλία: «Λέμε ότι όλα γίνονται καλύτερα στο εξωτερικό, αλλά δεν ισχύει» (vid)

Έλληνας γιατρός στην Αγγλία: «Λέμε ότι όλα γίνονται καλύτερα στο εξωτερικό, αλλά δεν ισχύει» (vid)

Το κλίμα το οποίο επικρατεί στην Αγγλία, η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα όλου του κόσμου περιέγραψε ένας Έλληνας γιατρός που ζει και εργάζεται εκεί.

Στο OPEN TV μίλησε ο Έλληνας γιατρός Μανώλης Νικολούσης.

Ο αιματολόγος και ειδικός στις μεταμοσχεύσεις Έλληνας επιστήμονας, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό περιέγραψε το κλίμα, το οποίο επικρατεί στην Αγγλία όπου ζει και εργάζεται.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε και εντοπίζει ιδιαίτερα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός κατά 70%.

«Δεν είναι και η πιο εύκολη περίοδος στην Αγγλία. Υπήρχε μία ευφορία ότι είχαμε από τους πρώτους το εμβόλιο, όμως δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό.  Ηταν πολλοί αυτοί που πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε λόγω του εμβολίου, αλλά δεν είναι έτσι. Τα νέα μέτρα από τον Τζόνσον, έφεραν αντιδράσεις».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση. Στην συνέχεια των λεγομένων του μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού, για την οποία και είπε ότι δεν διαφέρει πολύ σε υγειονομικό επίπεδο από την χώρα μας, ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι όλα είναι καλύτερα μακριά από την χώρα μας.

«Στην Ελλάδα λέμε ότι οτιδήποτε στο εξωτερικό είναι καλύτερο αλλά δεν ισχύει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, για να προσθέσει στη συνέχεια τα εξής: «Και πριν τον κορονοϊό, δεν υπήρχαν οι πόροι στην υγεία στην Αγγλία, πλέον όμως υπάρχει χώρος για τους υπόλοιπους ασθενείς, λόγω των ασθενών με τον κορωνοϊό.Υπάρχει έλλειψη ηγεσίας. Δεν υπάρχει κατεύθυνση. Επίσης δεν έχουμε σωστή πληροφόρηση»

Στο φινάλε της τοποθέτησής του έσπευσε να περιγράψει και την δική του εμπειρία που είχε από τον κορωνοϊό, από τον οποίο και είχε προσβηθεί:«Εγώ το πέρασα δύσκολα αν και δεν έχω υποκείμενο νόσημα. Έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο με πολύ πυρετό. 17 ημέρες πυρετό. Ήταν δύσκολα». 

 Πηγή άρθρου: www.sdna.gr