Αυτό είναι - ξανά - το πιο δημοφιλές emoji της χρονιάς

Αυτό είναι – ξανά – το πιο δημοφιλές emoji της χρονιάς


Το Tears of Joy παρέμεινε και φέτος ένα από τα πιο δημοφιλή emoji που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως το 2021, σύμφωνα με τη λίστα της Unicode Consortium με τα κορυφαία emoji της χρονιάς.

Το 😂 emoji αντιπροσωπεύει πάνω από το πέντε τοις εκατό της συνολικής χρήσης emoji και το μόνο άλλο emoji που το πλησιάζει είναι το κλασικό emoji καρδιάς (❤️).

Άλλα κορυφαία emoji το 2021 ήταν τα εξής: κύλιση στο πάτωμα με γελαστό πρόσωπο, μπράβο, πρόσωπο που κλαίει δυνατά, χέρια πιεσμένα μεταξύ τους, πρόσωπο με φυσητό φιλί, πρόσωπο με καρδιές, πρόσωπο με μάτια καρδιάς και χαμογελαστό πρόσωπο, ή σε emoji: 😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 😍 😊.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλάμα από τα γέλια και η κόκκινη καρδιά ήταν επίσης τα δύο κορυφαία emoji το 2019, που ήταν η τελευταία φορά που η Unicode μοιράστηκε δεδομένα emoji. Στη λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή, ωστόσο, υπάρχουν αλλαγές, όπως το μπράβο και το πρόσωπο με καρδιές.

Η Unicode χώρισε ακόμα τα emoji ανά κατηγορία για να ανακαλύψει τα κορυφαία χρησιμοποιημένα smileys, emoji ανθρώπων, σύμβολα, ρούχα, ζώα, emoji ταξιδιού, αντικείμενα και emoji τροφίμων, με γραφήματα της συχνότητας χρήσης που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό της.

Για παράδειγμα, το πάρτι popper είναι το πιο δημοφιλές emoji εκδηλώσεων, ακολουθούμενο από μπαλόνι και δώρο, ενώ η φωτιά είναι το πιο δημοφιλές emoji για τον καιρό και το τριαντάφυλλο το πιο δημοφιλές φυτικό emoji. Η πεταλούδα είναι το πιο χρησιμοποιούμενο emoji με έντομα και το πρόσωπο κουνελιού είναι το πιο χρησιμοποιούμενο emoji με θηλαστικά.

Από τα emoji ρούχων, το στέμμα είναι το πιο δημοφιλές και η τούρτα γενεθλίων είναι μακράν το πιο δημοφιλές emoji γλυκών φαγητών. Το ζεστό ρόφημα είναι το πιο δημοφιλές emoji ποτών και στην κατηγορία των φρούτων, η φράουλα είναι ο μεγάλος νικητής.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή άρθρου: techblog.gr