Αυτές είναι οι σημαντικότερες λειτουργίες που θα αφαιρεθούν από τα Windows 11 - Windows

Αυτές είναι οι σημαντικότερες λειτουργίες που θα αφαιρεθούν από τα Windows 11 – Windows

Μαζί με το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον και τις νέες λειτουργίες, θα γίνει και αφαίρεση κάποιων παλαιότερων, οι οποίες θα μπορούν να εγκατασταθούν μέσω του Microsoft Store αν το επιθυμεί ο χρήστης

Από την πρόσφατη ανακοίνωση των Windows 11, η Microsoft μας παρουσίασε ένα νέο γραφικό περιβάλλον, ένα κεντραρισμένο μενού έναρξης και υποστήριξη για εκτέλεση Android εφαρμογών μεταξύ άλλων. Μαζί όμως με όλα αυτά τα νέα, η εταιρεία δημοσίευσε σε πρόσφατο blog post της, τις εφαρμογές που δεν θα περιέχονται πλέον στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Ακολουθούν οι μεγαλύτερες αλλαγές:

  • Η Cortana δεν θα είναι πλέον μέρος της εγκατάστασης, ούτε θα βρίσκεται καρφιτσωμένη στην γραμμή εργασιών.
  • Τα Live Tiles δε θα είναι πλέον διαθέσιμα στο μενού έναρξης. Καιρό τώρα η Microsoft προσπαθούσε να περιορίσει την εμφάνισή τους, φτάνοντας στην ολική αφαίρεσή τους στα Windows 11.
  • Πλέον δεν θα υπάρχει tablet mode, με το «ελαφρύ» S mode των Windows 10 να είναι διαθέσιμο μόνο στα Windows 11 Home.
  • Το Skype θα είναι μία από τις εφαρμογές που δεν θα είναι διαθέσιμες μετά από καθαρή εγκατάσταση. Μια αναμενόμενη κίνηση, με την Microsoft να ενσωματώνει το Microsoft Teams στα Windows 11.
  • Το OneNote επίσης δεν θα περιλαμβάνεται σε καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού.
  • Paint 3D και 3D Viewer θα απουσιάζουν επίσης μετά από καθαρή εγκατάσταση, παρόλο που σε παλαιότερη αναβάθμιση των Windows 10 δόθηκε μεγάλη έμφαση.
  • Η γραμμή εργασιών δε θα μπορεί να μετακινηθεί σε οποιαδήποτε πλευρά της οθόνης, καθώς θα μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στο κάτω μέρος.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως αφαιρούνται και καταργούνται πλήρως. Όποιος χρήστης επιθυμεί, μπορεί να τις κατεβάσει από το ανανεωμένο Microsoft Store. Για όλες τις επερχόμενες αλλαγές, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της Microsoft.

  • 3

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr