Αποκαλύπτεται η σκευωρία κατά της Huawei: Πάνε να την κόψουν από το 5G!

Αποκαλύπτεται η σκευωρία κατά της Huawei: Πάνε να την κόψουν από το 5G!

Οι ΗΠΑ επιτρέπουν σε έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό εταιρειών κατασκευής chips να προμηθεύσουν την Huawei με εξαρτήματα, αλλά με μια προϋπόθεση, να μην χρησιμοποιηθούν σε δίκτυα 5G. Στέλεχος της βιομηχανίας, αποκάλυψε ότι στον διάλογο με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η κυρίαρχη τάση που επικρατεί είναι ότι αν και οι άδειες που αιτούνται οι εταιρείες, οι περισσότερες τείνουν να απορριφθούν, κάτι τέτοιο μπορεί να ξεπεραστεί, αν αποδείξουν ότι η τεχνολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί σε 5G δίκτυα.

Πάντως, η Ουάσιγκτον εμφανίζεται πιο πρόθυμη να επιτρέπει σε εταιρείες να προμηθεύσουν με εξαρτήματα την Huawei, αρκεί να μην πρόκειται για τεχνολογίες 5G. Για παράδειγμα, η Samsung Electronics έλαβε άδεια να συνεχίσει την διάθεση OLED οθονών στην Huawei για smartphones. Η OmniVision, αποτελεί ακόμη μια εταιρεία που έλαβε άδεια να διαθέσει στην Huawei CMOS image sensors, chips που χρησιμοποιούνται στις κάμερες των smartphones.

Ο Edison Lee, αναλυτής της Jefferies, δήλωσε σχετικά: Πιστεύουμε, ότι όλα αυτά, αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ θέλουν να επιτρέψουν στην Huawei να παραμείνει στην αγορά των smartphones, καθώς εκεί δεν αντιπροσωπεύει απειλή εθνική ασφαλείας στις ΗΠΑ.

Με λίγα λόγια δηλαδή, οι ΗΠΑ, με στημένες κατηγορίες και χωρίς κάποιες αποδείξεις  πάνε να βγάλουν την Huawei από το παιχνίδι του 5G. Από μια τεχνολογία, στην οποία είχε βρεθεί πολύ μπροστά από άλλες εταιρείες και θα διευκολύνονταν σημαντικά η ταχύτερη μετάβαση στα επόμενης γενιάς δίκτυα σε πολλές χώρες.

Πηγή άρθρου: techmaniacs.gr