Απεβίωσε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tetris - Games

Απεβίωσε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tetris – Games

O Jonas Neubauer ήρθε αντιμέτωπος με μία έκτακτη ιατρική ανάγκη.

Ο Jonas Neubauer, τον οποίο το Vice έχει αποκαλέσει τον καλύτερο παίκτη Tetris στον κόσμο, απεβίωσε. Οι δικοί του άνθρωποι ανακοίνωσαν το θάνατό του στις 4 Ιανουαρίου μέσω του λογαριασμού του στο Twitter λέγοντας πως θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές γίνουν διαθέσιμες. Ο Neubauer βοήθησε στη διάδοση του Tetris ως e-sport και κέρδισε το Κλασσικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tetris επτά φορές, η πρώτη φορά εκ των οποίων έγινε το 2010, όταν και καθιερώθηκε η διοργάνωση.

Ο επίσημος λογαριασμός του Tetris τον ονόμασε ως «έναν από τους μεγαλύτερους κλασσικούς παίκτες Tetris όλων των εποχών» σε δεξιότητα, πνεύμα και καλοσύνη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Vice, ο Neubauer είχε συγκρίνει το στυλ παιχνιδιού του με έναν τζαζ πιανίστα, καθώς το παιχνίδι αρκετές φορές γινόταν χαοτικό και πάντα χρειάζονταν να αυτοσχεδιάζει αντί να ακολουθεί πιστά ένα πλάνο. Εκτός από τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Neubauer έκανε επίσης διάφορες συνεδρίες streaming μέσω Twitch τα τελευταία χρόνια. Τα περισσότερα streaming αφορούσαν προφανώς το Tetris αν και σε κάποια από αυτά έκανε βίντεο με παιχνίδια όπως το The Last of Us 2 ή το Dungeon and Dragons.

Η ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Tetris δήλωσε πως πάντα θα θυμάται τον Neubauer τόσο ως άνθρωπο αλλά και ως θρύλο στην κοινότητα.

 

  • 6Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr