Αναβαθμίστε σε Windows 11 και θα έχετε 10 ημέρες για επαναφορά σε Windows 10

Αναβαθμίστε σε Windows 11 και θα έχετε 10 ημέρες για επαναφορά σε Windows 10

Η Microsoft δήλωσε σε ένα έγγραφο υποστήριξης ότι οι χρήστες των Windows 10 που αναβαθμίζουν σε Windows 11 θα έχουν 10 ημέρες για να επαναφέρουν εύκολα αυτήν την ενημέρωση. Μετά από αυτήν την περίοδο χάριτος 10 ημερών, “θα χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και να κάνετε καθαρή εγκατάσταση για να επιστρέψετε στα Windows 10”, δήλωσε η εταιρεία, αν και δεν εξήγησε γιατί γίνεται αυτό.

To ExtremeTech εντόπισε αυτές τις πληροφορίες σχετικά με την επαναφορά από τα Windows 11 σε ένα PDF που παρείχε η Microsoft στην MSI και πιθανώς, σε άλλους κατασκευαστές υπολογιστών. Η αναφορά έλεγε ότι η επιστροφή στα Windows 10 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου 10 ημερών θα είναι τόσο απλή όσο η μετάβαση στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση & Ασφάλεια> Ανάκτηση και επιλογή της έκδοσης των Windows 10 που θέλετε να επαναφέρετε. Σε αντίθεση με την εκτέλεση μιας καθαρής εγκατάστασης, αυτή η διαδικασία θα πρέπει να αφήσει άθικτα όλα τα αρχεία σας χωρίς να απαιτούνται επιπλέον βήματα.

Αυτό το περιορισμένο παράθυρο επαναφοράς είναι στην πραγματικότητα πιο ανεκτικό από τις σημαντικές ενημερώσεις στα Windows 10. Η εγκατάσταση μιας από τις εξαμηνιαίες ενημερώσεις καταργεί τα σημεία επαναφοράς του συστήματος που σχετίζονται με προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Το να έχεις 10 ημέρες για υποβάθμιση από Windows 11 σε Windows 10 χωρίς να χρειάζεται να κάνεις καθαρή εγκατάσταση αποτελεί βελτίωση. (Εφόσον είναι σαφές στους καταναλωτές όταν ενημερώνουν αντί να κοινοποιούνται σε έγγραφο που αποστέλλεται στους κατασκευαστές.)

Τα Windows 11 αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο αργότερα αυτό το έτος σε νέες συσκευές, αλλά η Microsoft έχει δηλώσει ότι οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν ήδη τα Windows 10 δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν μέχρι τις αρχές του 2022. Η εταιρεία επανέλαβε στο PDF που κοινοποίησε στην MSI. “Το σχέδιο διάθεσης αναβάθμισης εξακολουθεί να έχει οριστικοποιηθεί, αλλά για τις περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιούνται ήδη σήμερα, περιμένουμε να είναι έτοιμο κάποια στιγμή στις αρχές του 2022”, ανέφερε. “Δεν θα αναβαθμιστούν ταυτόχρονα όλοι οι υπολογιστές Windows 10 που είναι κατάλληλοι για αναβάθμιση σε Windows 11.”

Αυτό σημαίνει ότι ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μια επίσημη έκδοση των Windows 11 πριν από το 2022 θα είναι να αγοράσετε μια νέα συσκευή. Η Microsoft δήλωσε ότι “οι υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windows11 θα είναι διαθέσιμοι αργότερα φέτος” και ότι “πολλοί διαφορετικοί κατασκευαστές θα προσφέρουν μια ποικιλία συσκευών που θα τρέχουν με Windows 11” προς πώληση από “μια ευρεία επιλογή λιανοπωλητών.” Αυτές οι συσκευές δεν θα έχουν έναν εύκολο τρόπο να μεταβούν στα Windows 10, ωστόσο, έτσι η υπομονή και η ανυπομονησία θα έχουν και τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πηγή άρθρου: gr.pcmag.com