100 εκατομμύρια πωλήσεις για το iPhone 12 μόλις 7 μήνες μετά την κυκλοφορία του - iPhone

100 εκατομμύρια πωλήσεις για το iPhone 12 μόλις 7 μήνες μετά την κυκλοφορία του – iPhone

Η σειρά iPhone 12 είναι η πιο επιτυχημένη από την εποχή του iPhone 6 το 2014.

Όπως αναφέρει η εταιρεία Counterpoint Research, το iPhone 12 αποτελεί την πιο επιτυχημένη κυκλοφορία της Apple από την εποχή του iPhone 6 το 2014. Τότε ήταν ο ανανεωμένος σχεδιασμός και οι μεγαλύτερες οθόνες που προσέλκυσαν τους χρήστες στη σειρά 6, τι οδήγησε όμως το iPhone 12 στις 100 εκατομμύρια πωλήσεις;

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που εκτόξευσαν τις πωλήσεις ήταν η υιοθέτηση του 5G σε όλα τα μοντέλα αλλά και οι οθόνες OLED, ακόμη και σε εκδόσεις εκτός της Pro κατηγορίας. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές, αυτή τη φορά οι χρήστες προτίμησαν περισσότερο τα ακριβότερα μοντέλα της σειράς.

Το iPhone 12 Pro Max αντιπροσωπεύει το 29% των συνολικών πωλήσεων, αποτελώντας το πιο δημοφιλές τηλέφωνο ανάμεσα στις 4 εκδόσεις. Συγκριτικά, το iPhone 11 Pro Max αντιπροσώπευε το 25% των πωλήσεων iPhone. Το 29% μάλιστα αναφέρεται στις παγκόσμιες πωλήσεις ενώ όσον αφορά την αγορά των ΗΠΑ, οι πωλήσεις του iPhone 12 Pro Max είναι ακόμη υψηλότερες αφού αντιπροσωπεύουν το 40%.

Το 12 Pro max κυκλοφόρησε στην ίδια τιμή με το μοντέλο του περασμένου έτους, αλλά δεδομένου ότι αποτελεί το μεγαλύτερος μέρος του μείγματος προϊόντων, η μέση τιμή πώλησης της σειράς iPhone 12 ήταν υψηλότερη. Στην πραγματικότητα, η μέση τιμή πώλησης είναι η υψηλότερη όλων των εποχών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η σειρά iPhone 12 απέφερε περισσότερα χρήματα, 22% υψηλότερα έσοδα σε σύγκριση με τη σειρά iPhone 11.

Ο άλλος σημαντικός λόγος είναι σχετικά απλός, αφού η Apple πούλησε περισσότερα τηλέφωνα. Η σειρά iPhone 12 έφτασε τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως έως τον Απρίλιο, επτά μήνες μετά την κυκλοφορία του. Για τις ίδιες πωλήσεις, σ σειρά 11 χρειάστηκε δύο μήνες περισσότερο.

  • 3  • Thanks


    4

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr