Ζελένσκι: Καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει «ανοιχτή πόρτα» για να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

«Η Ουκρανία προτείνει ένα τρόπο για να προστατευθεί η ίδια ξεχωριστά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εγγυήσεις ασφαλείας»

Η Ουκρανία αντιλαμβάνεται πως δεν έχει μία ανοιχτή «πόρτα» στο ΝΑΤΟ για να γίνει μέλος δήλωσεσήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν δεν μπορούμε να μπούμε μέσω των ανοιχτών θυρών, τότε πρέπει να συνεργαστούμε με τις ενώσεις με τις οποίες μπορούμε, οι οποίες θα μας βοηθήσουν, θα μας προστατεύσουν…έχοντας ξεχωριστές εγγυήσεις» δήλωσε μέσω ενός νέου βίντεο ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Νωρίτερα σήμερα σε μία live ομιλία του προς τους ηγέτες της Δύσης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε για μία ακόμα φορά περισσότερη στήριξη προειδοποιώντας ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει και άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων», είπε, προσθέτοντας με νόημα πως θα ήταν «πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί (…) Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς» .

Ο Ζελένσκι επέμεινε ότι εάν η Ευρώπη δεν πάρει θέση τώρα, η Ρωσία θα στοχεύσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όλοι είμαστε στόχοι της Ρωσίας… βοηθήστε τον εαυτό σας βοηθώντας μας», είπε.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ηγετών που άκουσαν τη συνεδρίαση της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) συμφώνησε ότι πρόκειται για μια στιγμή απελπισίας. Απαντώντας στον Ζελένσκι είπε ότι οι ηγέτες «πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για να σας υποστηρίξουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ReutersΠηγή άρθρου: www.lifo.gr