Υπό εξέταση η διακοπή αεροπορικών συνδέσεων ΕΕ με Βρετανία

Η Γερμανία περιορίζει τις «δυνατότητες σύνδεσης» με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική μετά την εμφάνιση νέου στελέχους του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής διακόπτονται όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γερμανία, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, όχι μόνο η Γερμανία αλλά και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες.

Ο  Γενς Σπαν ανέφερε ότι η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στη Βρετανία, όμως πρόσθεσε ότι λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν οι πληροφορίες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

Οι θαλάσσιες και χερσαίες συνδέσεις με τη Βρετανία θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εντείνοντας την ανησυχία στην Ευρώπη, όπου βρίσκεται σε έξαρση το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πηγές: Reuters, Bild, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου: www.ert.gr