Βλαντίμιρ Πούτιν: Προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης | ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης για το 2021, αλλά το Κρεμλίνο δηλώνει ότι δεν ήταν εκείνο που τον πρότεινε για την τιμητική αυτή διάκριση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, την πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας «President» («Πρόεδρος») και συγγραφέας του βιβλίου «Η Μαρμότα του Κρεμλίνου», Σεργκέι Καμκόφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόταση υπεβλήθη στο Όσλο στις 10 Σεπτεμβρίου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κατέστησε σαφές ότι η πρόταση δεν προέρχεται από το Κρεμλίνο αλλά από τον συγγραφέα Σεργκέι Καμκόφ.

«Γνωρίζετε ασφαλώς ότι διάφοροι άνθρωποι προτείνονται για το βραβείο αυτό και αυτή είναι πρωτοβουλία εκείνων που κάνουν μια τέτοια πρόταση. Στην δεδομένη περίπτωση την πρόταση έκανε ο συγγραφέας που αναφέρατε», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «αν η απόφαση ληφθεί (για τη βράβευσή του) θα είναι ευχάριστο, αν όχι δεν θα είναι τίποτα το φοβερό».

Πρόσφατα, ομάδα κοινωνικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Σεργκέι Καμκόφ, είχαν ανακοινώσει ότι υπέβαλαν στην επιτροπή των βραβείων Νόμπελ την πρόταση να απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2021 στον Ρώσο πρόεδρο. Η πρόταση υπεβλήθη στο Όσλο στις 10 Σεπτεμβρίου.

Από το 2013, ο Πούτιν προτείνεται συστηματικά για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Πούτιν συστηματικά προτείνεται για το Νόμπελ Ειρήνης. Το 2013 μια τέτοια πρόταση έκαναν η οργάνωση με την ονομασία «Διεθνής ακαδημία πνευματικής ενότητας και συνεργασίας των λαών του κόσμου» και ο τραγουδιστής Ιωσήφ Καμπζόν.

Νωρίτερα, καθηγητές πανεπιστημίου είχαν προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης 2021 τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μετά τη δηλητηρίασή του. Για το Νόμπελ Ειρήνης έχει προταθεί, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Την πρόταση έκανε ο Νορβηγός βουλευτής από το Κόμμα της Προόδου, Κρίστιαν Τίμπρινγκ-Γκιέντε.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr