Βέλγιο: Η εξώγαμη κόρη του βασιλιά Αλβέρτου στέφθηκε πριγκίπισσα -Θα την αποκαλούν πλέον «υψηλότητα» | ΖΩΗ

Επειτα από επταετή δικαστικό αγώνα, η Βελγίδα καλλιτέχνιδα Ντελφίν Μποέλ, η οποία πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως κόρη του πρώην βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτου Β΄, κέρδισε και τον τίτλο της πριγκίπισσας.

Το Εφετείο των Βρυξελλών έστεψε «Πριγκίπισσα του Βελγίου» την 52χρονη γλύπτρια, αφού μέσω γενετικών εξετάσεων αποδείχθηκε ότι ο Αλβέρτος είναι ο πατέρας της. Η Μποέλ είναι «απολύτως ικανοποιημένη» με τη δικαστική απόφαση, ανέφεραν οι δικηγόροι της σε μια ανακοίνωσή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπελάδες για τον πρώην βασιλιά του Βελγίου – Η νόθα κόρη του ζητά βασιλικά δικαιώματα και τίτλους

Ο Αλβέρτος, ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο πριν από έξι χρόνια, παραχωρώντας τον στον γιο του, Φίλιππο, αμφισβητούσε για μεγάλο διάστημα τον ισχυρισμό της Μποέλ. Παράλληλα, η πριγκίπισσα του Βελγίου, πλέον, διεκδικεί και μερίδιο στην περιουσία της βασιλικής οικογένειας.

Τίτλους ευγενείας και στα παιδιά της νόθας κόρης του βασιλιά του Βελγίου

Εκτός από τον τίτλο, η Ντελφίν θα πάρει επίσης και το επώνυμο του βιολογικού πατέρα της, του τέως βασιλιά του Βελγίου, το «Σαξ-Κόμπουργκ». Τα δύο παιδιά της, η Ζοζεφίν και ο Όσκαρ, θα λάβουν επίσης πριγκιπικούς τίτλους και το δικαίωμα να τα αποκαλούν «υψηλότητες».

«Μια δικαστική νίκη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την αγάπη ενός πατέρα, όμως προσφέρει όντως ένα αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλά παιδιά που πέρασαν την ίδια δοκιμασία θα βρουν το σθένος να προσφύγουν» στη Δικαιοσύνη, τόνισαν οι δικηγόροι της 52χρονης.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr