Τραμπ: Ηλίθιος ο Φάουτσι | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

U.S. President Donald Trump holds a campaign rally in Carson City, Nevada, U.S., October 18, 2020. REUTERS/Carlos Barria

Τα παράπονά του για τον κορυφαίο επιδημιολόγο και συντονιστή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φάουτσι, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας σε μέλη του προσωπικού που συντονίζει την προεκλογική του εκστρατεία, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τον δόκτωρα Φάουτσι «ηλίθιο», για να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να τον απολύσει, λόγω της εκτίμησης που χαίρει μεταξύ της κοινής γνώμης.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλιθίους», φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεφωνική συνδιάλεξη, προσκαλώντας και τους δημοσιογράφους να ακούσουν τη συνομιλία.

«Κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση σκάει βόμβα», ανέφερε ο Τραμπ στο προσωπικό του, προσθέτοντας ότι  θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη βόμβα εάν απέλυε τον δόκτωρα Φάουτσι. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίσθηκε ότι «εάν ακούγαμε τον επιδημιολόγο, τότε θα είχαμε 700.000 με 800.000 θανάτους Αμερικανών». Περισσότεροι από 220.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο Τραμπ προέβη στις παραπάνω δηλώσεις αφότου ο Φάουτσι εμφανίσθηκε στην εκπομπή «60 λεπτά» του CBS και δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται που ο Τραμπ διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό. «Ανησυχούσα ότι θα αρρωστήσει όταν τον είδα σε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση μέσα στο πλήθος, χωρίς μέτρα απόστασης και σχεδόν κανένας να μην φοράει μάσκα», ανέφερε ο δρ Φάουτσι.

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr