Τραμπ: «Ευλογία από τον Θεό που μολύνθηκα από κορωνοϊό»

Νέο μήνυμα από τον Λευκό Οίκο έστειλε στους πολίτες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λίγες ημέρες μετά τη νοσηλεία του στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ.

«Υποθέτω πως με αναγνωρίζετε, είμαι ο αγαπημένος σας πρόεδρος. Επέστρεψα στον Λευκό Οίκο μετά από τέσσερις ημέρες στο Ουόλτερ Ριντ, δεν ήταν υποχρεωτικό, θα μπορούσα να είχα μείνει στον Λευκό Οίκο αλλά οι γιατροί είπαν “ας το κάνουμε” και είπα “εντάξει, θα μου πείτε τι πρέπει να κάνω και θα το κάνω”», εμφανίζεται να λέει ο Τραμπ σε ένα βίντεο με το χρώμα του προσώπου του αλλοιωμένο από το υπερβολικό μακιγιάζ. 

Στη συνέχεια πλέκει το εγκώμιο των Αμερικανών γιατρών και νοσηλευτών και επαναλαμβάνει το σύνθημα «η Αμερική είναι σπουδαία».

«Πρόκειται για σπουδαίους επαγγελματίες όχι μόνο στο Oυόλτερ Ρίντ αλλά σε όλη τη χώρα έχουμε τους καλύτερους γιατρούς, τις καλύτερες νοσοκόμες…. Έχουμε υπέροχους ανθρώπους, είμαστε μια υπέροχη χώρα».

Ο Τραμπ δεν παραλείπει να μοιραστεί με τον λαό και την εμπειρία της θεραπευτικής αγωγής που ακολούθησε.

«Έμεινα εκεί τέσσερις μέρες και μου έδωσαν το φάρμακο Regeneron και άλλα επίσης αλλά νομίζω πως αυτό ήταν το “κλειδί”. Ηταν απίστευτο, ένιωσα αμέσως καλά. Έχουμε το Regeneron και ένα παρόμοιο φάρμακο από την Eli Lilly. Προσπαθούμε να τα κάνουμε διαθέσιμα για όλους, για επείγουσες ανάγκες», σημειώνει, διαφημίζοντας ένα «κοκτέιλ» φαρμάκων που είναι ακόμα σε κλινικές δοκιμές.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια έχουμε πολλές εταιρείες που ετοιμάζουν εμβόλια και είναι στο τελικό στάδιο, θα έχουμε ένα εμβόλιο πολύ σύντομα, νομίζω ότι θα έπρεπε να το έχουμε πριν από τις εκλογές αλλά εμπλέκονται πολιτικά κίνητρα, θέλουν όλοι να παίξουν το παιχνίδι τους και θα βγει αμέσως μετά τις εκλογές, το καταφέραμε. Κανένας πρόεδρος δεν έχει πιέσει όσο εγώ για αυτό», συνεχίζει ο Αμερικανός πρόεδρος.  

Τέλος, δεσμεύεται για χορήγηση των φαρμάκων στους πολίτες εντελώς δωρεάν. 

«Θέλω όλοι οι πολίτες να λάβουν την ίδια θεραπεία με τον πρόεδρο τους γιατί νιώθω υπέροχα, ήταν μια ευλογία από τον Θεό το ότι κόλλησα κορωνοϊό. Άκουσα για αυτό το φάρμακο, και είπα “αφήστε με να το πάρω”, ήταν δική μου πρόταση και είναι απίστευτο το πόσο λειτούργησε. Θέλω να έχετε κι εσείς ό,τι και εγώ και θα σας το προσφέρω δωρεάν, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για αυτό». 

Ο Τραμπ κλείνει το βίντεο κατηγορώντας για ακόμα μια φορά την Κίνα για τον κορωνοϊό.

«Δεν ήταν δικό σας φταίξιμο αυτό που έγινε, είναι ευθύνη της Κίνας η οποία θα πληρώσει μεγάλο τίμημα. Η Κίνα θα πληρώσει για αυτό που έκανε στον κόσμο». 

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ ήθελε απεγνωσμένα να ανακοινώσει κάποιο είδος οριστικής θεραπείας, ή ένα εμβόλιο, πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να έρχεται δεύτερος σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε πολιτείες «κλειδιά».

Το Regeneron δεν είναι το μόνο φάρμακο που έλαβε ο Τραμπ. Έχει επίσης λάβει το αντιιικό φάρμακο Remdesivir, καθώς και τη δεξαμεθαζόνη, ένα στεροειδές που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας μόνο σε άτομα που βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Οι γιατροί αρνήθηκαν να πουν τι άλλα φάρμακα παίρνει ο Τραμπ ενώ καταπολεμά τον ιό.

 Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr