Τραγωδία στο «Rust»: Το σενάριο δεν προέβλεπε πυροβολισμό όπλου, σύμφωνα με αγωγή

Μέλος του συνεργείου της ταινίας «Rust» υποστηρίζει ότι το σενάριο δεν προέβλεπε πυροβολισμό όπλου, στη σκηνή που κατά τη διάρκεια πρόβας έχασε τη ζωή της η Χαλίνα Χάτσινς. 

 

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με το όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας. Όμως, αγωγή σε βάρος του 63χρονου και των άλλων παραγωγών του «Rust» υποστηρίζει ότι δεν προβλεπόταν πυροβολισμός. 

 

Την αγωγή κατέθεσε η Μάμι Μίτσελ, script supervisor της ταινίας, που υποστηρίζει ότι τραυματίστηκε από τον πυροβολισμό και καταγγέλλει βιαιοπραγία και σκόπιμη πρόκληση βλάβης μεταξύ άλλων.  

 

«Συζητήθηκε ότι θα γίνουν (τρία) κοντινά πλάνα όταν θα ξανάρχιζε το γύρισμα (μετά το διάλειμμα)», αναφέρει για την επίμαχη σκηνή, στην αγωγή της, σύμφωνα με το Hollywood Reporter. 

 

«Το ένα πλάνο θα επικεντρωνόταν στα μάτια του Μπάλντουιν, ένα θα επικεντρωνόταν σε μία κηλίδα αίματος στον ώμο του και το τρίτο θα επικεντρωνόταν στον κορμό του Μπάλντουιν καθώς θα κατέβαζε το χέρι του στη θήκη και θα έβγαζε το όπλο. Δεν υπήρχε τίποτα στο σενάριο για πυροβολισμό όπλου από τον Μπάλντουιν ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο», υποστηρίζει. 

 

Επίσης, αναφέρει ότι, ενάντια στα βασικά πρωτόκολλα ασφαλείας, καμία στιγμή δεν ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει πυροβολισμός όπλου. Παράλληλα, κατηγορεί τον Άλεκ Μπάλντουιν ότι δεν έλεγξε αν ήταν γεμάτο το όπλο και αναφέρει πως μετά τον πυροβολισμό άκουσε ένα δυνατό κουδούνισμα στα αυτιά της και ότι φοβήθηκε για τη ζωή της. 

 

«Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα έπρεπε να είχε υποθέσει ότι το εν λόγω όπλο ήταν γεμάτο, εκτός αν το έλεγχε ή του έδειχναν ότι δεν ήταν. Δεν είχε δικαίωμα να βασιστεί σε κάποια λεγόμενη δήλωση του βοηθού σκηνοθέτη ότι ήταν “cold gun”. Ο κ. Μπάλντουιν δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον βοηθό σκηνοθέτη για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έλεγξε ο ίδιος το όπλο», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

 

Αυτή είναι η δεύτερη αγωγή για την τραγωδία στα γυρίσματα του «Rust». Οι αρχές της Σάντα Φε ακόμη διενεργούν έρευνα και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν έδωσαν το όπλο στον Μπάλντουιν τον διαβεβαίωσαν ότι ήταν «cold gun», δηλαδή ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί. Όμως, για λόγους που ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί, το όπλο περιείχε αληθινή σφαίρα. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή άρθρου: www.lifo.gr