Τουρκικά ΜΜΕ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν για λόγους υγείας | ΚΟΣΜΟΣ

Την παραίτησή του φέρεται να ανακοίνωσε μέσω Instagram o υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Άλμπαϊρακ.

Ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό δήλωση παραίτησης, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη δήλωση από το τουρκικό υπουργείο επί του ζητήματος, όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του Sputnik.

«Αποφάσισα να μην συνεχίσω τη δουλειά του υπουργείου μου, την οποία εργάζομαι για περίπου πέντε χρόνια, λόγω των προβλημάτων υγείας», γράφει ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι πλέον θα αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.

Η ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, δύο εκπρόσωποι του Άλμπαϊρακ επιβεβαιώνουν ότι ο λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήκει στον υπουργό, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την αυθεντικότητα της δήλωσης. Η παραίτηση του υπουργού ακολουθεί την απότομη απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απολύσει τον κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας Μουράτ Ούσαλ και να διορίσει τον 52χρονο πρώην υπουργό Οικονομικών Naci Agbal στη θέση.

Η YeniSafak, πάντως, μετέδωσε την είδηση για την παραίτηση του Τούρκου ΥΠΟΙΚ στην αγγλική έκδοση του λογαριασμού της στο Twitter, ως έκτακτη είδηση, ωστόσο, δεν την κοινοποίησε στον τουρκικό λογαριασμό της.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr