Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση σε ισραηλινό πλοίο στο Ομάν

Τη στιγμή που παραμένουν τα ερωτήματα για ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό στη θάλασσα του Ομάν, η εταιρεία που διαχειρίζεται το τάνκερ, ανακοίνωσε ότι δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τις ζωές τους.

Η Zodiac Maritime, με βάση το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι στην επίθεση έχασαν τις ζωές τους ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος, προσθέτοντας πως δεν έχει ενημέρωση για άλλες απώλειες ή τραυματισμούς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης και είχε ως στόχο το τάνκερ Mercer Street, με σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε περίπου 300 νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ.

Διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Zodiac Maritime, μέλος του Zodiac Group του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Εγιάλ Οφέρ, ενώ το πλοίο ανήκει σε ιαπωνική εταιρεία. 

Αξιωματούχοι από το Ισραήλ, πάντως, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επισήμως το περιστατικό που έρχεται μέσα σε μια περίοδο μηνών κατά την οποία υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν και αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί αρκετές φορές. 

Η Zodiac Maritime χαρακτήρισε την επίθεση ως «πειρατεία» χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία. 

«Τη στιγμή του περιστατικού το πλοίο βρισκόταν στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό, ταξιδεύοντας από το Νταρ Ελ Σαλάμ στη Φουτζαύρα , αλλά χωρίς φορτίο» ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας. 

Το Ομάν, πάντως, δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, ενώ και ο 5ος στόλος των ΗΠΑ, που περιπολεί στην περιοχή δεν έχει πάρει θέση για τις καταγγελίες.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ξένες αναφορές περί επίθεσης, όμως δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που πλοίο συμφερόντων του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου μπαίνει στο στόχαστρο. Στις αρχές Ιουλίου, σημειώθηκε ανεξήγητη έκρηξη στο πλοίο CSAV Tyndall.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr