«Θρίλερ» με την υγεία του Τραμπ: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες -Για «ανησυχητικές ζωτικές λειτουργίες» μιλά το CNN | ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σε «κρίσιμη κατάσταση» με τις ζωτικές του λειτουργίες «πολύ ανησυχητικές» σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση της υγείας που περιέγραψαν οι γιατροί του πριν από λίγο.

«Οι ζωτικές λειτουργίες του προέδρου τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικές και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες όσον αφορά στην φροντίδα του. Δεν είμαστε ακόμη σε ένα σαφή δρόμο για πλήρη ανάρρωση» δήλωσε μια πηγή εξοικειωμένη με την υγεία του προέδρου, όπως αναφέρουν τόσο το CNN όσο και η Guardian.

Το «πρωτοσέλιδο» της διαδικτυακής έκδοσης του CNN για τις επόμενες κρίσιμες 48 ώρες:

Δημοσιογράφος του Politico σχολιάζει την ανατροπή στην πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του Τραμπ, σημειώνοντας ότι μέσα σε 5 λεπτά από τη δήλωση του γιατρού του Λευκού Οίκου, το προσωπικό του προέδρου δίνει μια τελείως διαφορετική «off the record» ενημέρωση:

New York Times: Χορηγήθηκε οξυγόνο στον Ντόναλντ Τραμπ όσο ήταν ακόμη στον Λευκό Οίκο

Δύο άτομα κοντά στον Λευκό Οίκο δήλωσαν σε ξεχωριστές συνεντεύξεις στους New York Times πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πρόβλημα με την αναπνοή την Παρασκευή και πως το επίπεδο του οξυγόνου του μειώθηκε, ωθώντας τους γιατρούς να του χορηγήσουν συμπληρωματικό οξυγόνο, ενώ ακόμη ήταν στον Λευκό Οίκο και αποφάσισαν τελικά την μεταφορά του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, όπου μπορούσε να παρακολουθείται με καλύτερο εξοπλισμό και να αντιμετωπιστεί πιο γρήγορα τυχόν πρόβλημα με την υγεία του.

Τελείως διαφορετικό μήνυμα από το αισιόδοξο των γιατρών του

Αυτό το μήνυμα είναι τελείως διαφορετικό από την αισιοδοξία που εξέπεμψε η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου, με επικεφαλής τον γιατρό Σόν Κόνεϊ, έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται από χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξελίξεις: «Πολύ καλά» στην υγεία του ο Ντόναλντ Τραμπ λένε οι γιατροί του -Δεν έχει δυσκολία στην αναπνοή

«Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος τα πάει πολύ καλά» είπε ο γιατρός του σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Όπως αναφέρθηκε χθες, σε συνεννόηση με αυτή την ομάδα, πρότεινα να φέρουμε τον Πρόεδρο στο νοσοκομείο ως προληπτικό μέτρο για την παροχή υπερσύγχρονης παρακολούθησης και ενδεχόμενης περίθαλψης που μπορεί να χρειαστεί».

«Τον παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά για τυχόν ενδείξεις επιπλοκών είτε από την ασθένεια του κορωνοϊού είτε από τις θεραπείες που συνταγογραφούμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση της υγείας του». «Είναι σε εξαιρετική κατάσταση» πρόσθεσε.

Μπήκε σε οξυγόνο ο Ντόναλντ Τραμπ ή όχι;

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ, είπε στους δημοσιογράφους έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε δυσκολία στην αναπνοή και πως δεν του δόθηκε οξυγόνο. «Η ιατρική ομάδα κι εγώ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει σημειώσει ο πρόεδρος» δήλωσε ο Κόνλεϊ.

Αν και τόνισε επανειλημμένα πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι σε οξυγόνο «αυτή την στιγμή». Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος των Sunday Times, Τιμ Σίπμαν: «Διευκρίνιση: Ο γιατρός είπε επανειλημμένα πως ο Τραμπ δεν είναι σε οξυγόνο τώρα. Υποδηλώνει ότι κάποια στιγμή μπήκε σε οξυγόνο».

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Δρ Μπράιαν Γκαριμπάλντι, που συμμετέχει στην ιατρική ομάδα του Αμερικανού προέδρου, είπε στους δημοσιογράφους: «Πριν από περίπου 48 ώρες, ο πρόεδρος έλαβε μια ειδική θεραπεία αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού… Χθες το βράδυ έλαβε την πρώτη δόση του Remdesivir και το σχέδιό μας είναι να συνεχίσει για 5 ημέρες».

Όπως αναφέρει όμως ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Καρλ του ABC σε tweet του: «’Πριν από περίπου 48 ώρες ο πρόεδρος έλαβε μια ειδική θεραπεία αντισωμάτων για τον κορωνοϊό’: Δρ. Γκαριμπάλντι. Πριν από 48 ώρες; Πέμπτη πρωί; Προτού βρεθεί θετικός; ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ τουιτάρει για την κατάσταση της υγείας του

Λίγο μετά το ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος , τουίταρε για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντας πως νιώθει «καλά».

«Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι στο σπουδαίο νοσοκομείο Walter Reed και άλλοι από απίστευτα ιδρύματα που έχουν ενταχθεί στην ομάδα, είναι εκπληκτικοί! Έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος τους τελευταίους 6 μήνες στην καταπολέμηση αυτής της πανούκλας. Με την βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά».

Μερικά
λεπτά αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε
ξανά στο Twitter,
αλλά
αυτή την φορά δεν αναφερόταν στην
κατάσταση της υγείας του, αλλά στην
οικονομία των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο
Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Οι σπουδαίες
ΗΠΑ θέλουν
και χρειάζονται κίνητρο. Δουλεύουμε
μαζί και όλα γίνονται. Σας ευχαριστώ».Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr