Θα “αντέξει” ο Μπάιντεν να μην στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία;

O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν δεν απάντησε θετικά στο αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας για να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του. Ήταν αναμενόμενο με βάση το γεγονός ότι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους φοβούνται πραγματικά ένα γενικευμένο πόλεμο. Λέμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά το ψυχογράφημα του Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν επιτρέπει κανένα λάθος: Θα οδηγήσει τα πράγματα σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη με ασύλληπτες συνέπειες.

TOY ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε στο άλλο αίτημα του κ. Ζελένσκι, για αποστολή ισχυρού πολεμικού υλικού. Ο κ. Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα στείλει drones στην Ουκρανία, και άλλο βαρύ στρατιωτικό υλικό. Θα χαρίσει αναβαθμισμένα αντιαεροπορικά και αντιαρματικά. Αποστέλλει συνολικά πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά τις τελευταίες μέρες έστειλε βοήθεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου. Και θα έλεγα ότι η περισσότερη βοήθεια πετιέται στον …γάμο του Καραγκιόζη!

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι η στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε, όπως σημείωσε, ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σταματούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας. Είναι κινήσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κλιμάκωση, αλλά -την ίδια στιγμή- δεν είναι μία δικαιολογία για την έναρξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες επικρατεί αυτή η θέση, που δεν αποδέχονται κάποια μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου: Ότι εάν οι Δυτικοί στείλουν χερσαίες δυνάμεις και πολεμικά αεροπλάνα στην Ουκρανία θα ξεκινήσει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Υπάρχουν και άλλοι φυσικά που δεν συμφωνούν, αλλά η αλήθεια είναι αυτή: χωρίς βοήθεια από τους δυτικούς, η Ουκρανία δεν έχει τις δυνατότητες να αντιστέκεται επ’ άπειρον. Αντέχει, χωρίς αμφιβολία. Αλλά οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Οι δυνάμεις του Πούτιν κτυπούν με μίσος. Είπε και μία φράση ο κ. Μπάιντεν που προβλημάτισε, με δεδομένη την απόφαση του να μην αναμειχθεί σε αυτόν τον πόλεμο με στρατιωτικές δυνάμεις. «Θα δώσουμε», τόνισε, «στην Ουκρανία τα όπλα για να αμυνθεί τις επόμενες ημέρες». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Πηγή άρθρου: www.defence-point.gr