Ταλιμπάν – Ζητούν διεθνή διάσκεψη για την παροχή οικονομικής βοήθειας

Πρόσκληση σε εκπροσώπους ΜΜΕ απηύθυνε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ , αναφέροντας σε ανάρτηση στο Twitter ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κέντρο Τύπου που χρησιμοποιούσε προηγουμένως η αφγανική κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Η συνέντευξη πράγματι, είναι σε εξέλιξη, έγραψαν χρήστες του Twitter επισημαίνοντας ότι από τα πρώτα λόγια του εκπροσώπου των Ταλιμπάν, ήταν οι διαβεβαιώσεις ειδικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τα εδάφη του Αφγανιστάν για επιθέσεις

Ταλιμπάν: Χρειαζόμαστε βοήθεια για να πληρώσουμε μισθούς και για να συνεχίζουμε τα έργα υποδομής του Αφγανιστάν

Το κίνημα των Ταλιμπάν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να διοργανωθεί διεθνής διάσκεψη για την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, δήλωνε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο επίσημος εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κινήματος των Ταλιμπάν με έδρα το Κατάρ, Μοχαμάντ Σοχάιλ Σαχίν.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια, για να πληρώσουμε τους μισθούς των δασκάλων, των υπαλλήλων και των μαχητών των δυνάμεων ασφαλείας. Αυτό δεν πρέπει να γίνει για εμάς, αλλά για χάρη του αφγανικού λαού», δήλωσε ο Σαχίν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το κίνημα των Ταλιμπάν ενδιαφέρεται επίσης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAPI (που θα διέρχεται από τις χώρες Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδία) καθώς και για την υλοποίηση άλλων σημαντικών έργων υποδομών.

«Στην χώρα μας υπάρχουν και άλλα μεγάλα έργα. Είναι ο αγωγός φυσικού αερίου TAPI, έργα κατασκευής σιδηροδρόμων και άλλα. Η δική μας πολιτική πτέρυγα ελπίζει ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίησή τους», δήλωσε ο Σαχίν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου: www.in.gr