Συνελήφθη ο βαριά οπλισμένος πρώην στρατιωτικός που καταζητούνταν στη Γαλλία

Γαλλία, αστυνομία – φωτ. αρχείου

AP Photo/Thibault Camus

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε τελικά, έπειτα από ένα τουλάχιστον 24ωρο ανθρωποκυνηγητό, ο πρώην στρατιωτικός που σκόρπισε χθες τον τρόμο στην πόλη Ντορντόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφού κυκλοφορούσε βαριά οπλισμένος έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσε κατά ενός άνδρα και στην πορεία κατά αστυνομικών.

Ο ένοπλος συνελήφθη αφού τραυματίστηκε σοβαρά σε ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

«Ο άνδρας τραυματίστηκε σε ανταπόδοση πυρών (από τις δυνάμεις ασφαλείας)», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης της Ντορντόν Φρεντερίκ Περισά.

Η αστυνομία είπε ότι ο συλληφθείς πήγε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του περίπου τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, και απείλησε τον νέο της σύντροφο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά, ενώ εκείνος διέφυγε.

Έτσι, από χθες τον αναζητούσαν πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στους 1.800 κατοίκους του χωριού Λε Λαρνέντ-Σεν Λαζάρ στην Ντορντόν δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους και τα σχολεία έμειναν κλειστά.

Ειδικές δυνάμεις, με τη συνδρομή 300 και πλέον χωροφυλάκων, αστυνομικών σκύλων, 7 ελικοπτέρων και 11 θωρακισμένων οχημάτων, αναζητούσαν τον άνδρα.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr