Συνάντηση Τζόνσον-Μέρκελ με το βλέμμα στην επανέναρξη του τουρισμού

Στη Βρετανία βρίσκεται η Γερμανία καγκελάριος, πραγματοποιώντας επαφές με τον Βρετανό πρωθυπουργό, κατά τις οποίες στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε μεν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούν να επισκεφθούν τη Γερμανία, όμως δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιορισμών.

Αυτό είναι το τελευταίο ταξίδι της Μέρκελ ως καγκελάριος στη Βρετανία και επισήμως ο στόχος ήταν η περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων.
«Είχαμε υιοθετήσει συγκεκριμένα προστατευτικά μέτρα όταν δεν είχαμε πλήρη επίγνωση για την παραλλαγή Δέλτα» δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Βερολίνο θα επανεξετάσει τα όποια στοιχεία έχουν προκύψει.

Δήλωσε, ακόμη, αισιόδοξη πως θα βρεθεί λύση στο ζήτημα της Βορείου Ιρλανδίας για την μετά-Brexit εμπορική συμφωνία, επισημαίνοντας ότι πιστεύει σε πραγματιστικές λύσεις. 

Αιχμές για το Euro2020

Οι δύο ηγέτες, πάντως, διασταύρωσαν, έστω και ευγενικά, τα ξίφη τους σχετικά με την κινητικότητα φιλάθλων και τον συνωστισμό στα γήπεδα του Euro2020 με την καγκελάριο να εκφράζει την ανησυχία της για τον μεγάλο αριθμό θεατών στο Γουέμπλεϊ.

Ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι τα αθλητικά γεγονότα ανοίγουν με πολύ προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο, ενώ υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χτίσει ένα σημαντικό τείχος ανοσίας από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. 

Σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Βρετανούς στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός περιορίστηκε στο να πει με νόημα ότι δεν ισχύει το ίδιο για τους Γερμανούς που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr