Συναγερμός στην Ευρώπη για το Αφγανιστάν – Επικοινωνία Μέρκελ – Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα, Τρίτη, τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανθρωπιστική προστασία όσων συνεργάστηκαν με τους ιταλικούς και γερμανικούς κρατικούς θεσμούς, με την Ευρώπη πάντως να βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κριτικής για τη στάση που κρατά σε σχέση με τους Αφγανούς πολίτες.

Πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα στο Αφγανιστάν

Η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, με αναφορά στα κύρια σημεία της συνομιλίας, σε επίσημο ανακοινωθέν της υπογραμμίζει:

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, συζητήθηκε η ανθρωπιστική προστασία όσων, τα τελευταία χρόνια, συνεργάστηκαν με τους ιταλικούς και γερμανικούς κρατικούς θεσμούς, όπως και των πιο ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, αρχίζοντας από τις Αφγανές γυναίκες.

Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που μπορούν να υιοθετηθούν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της G8 και της G20, υπέρ της σταθερότητας του Αφγανιστάν και για την προστασία των κατακτήσεων στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών, οι οποίες σημειώθηκαν κατά την τελευταία εικοσαετία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου: www.in.gr