Σόου Πούτιν με δήθεν “μητέρες νεκρών στρατιωτών”: Αποδείχθηκε ότι ήταν…

Για τουλάχιστον εννέα από τις δεκαεπτά γυναίκες με τις οποίες συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίζοντάς τες ως μητέρες Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, έρευνα γαλλικής δεξαμενής σκέψης αποκαλύπτει ότι η συνάντηση ήταν στημένη και ότι οι γυναίκες ήταν ηθοποιοί, υπάλληλοι υπουργείων ή ακόμα και βουλευτές του κόμματος του Πούτιν.

Ο Γάλλος αναλυτής, ιστορικός Σεντρίκ Μας, πρόεδρος της δεξαμενής σκέψης Institut Action Résilience, αποκαλεί τη “σκηνοθετημένη συνάντηση” του Πούτιν με τις “μητέρες στρατιωτών στο Κρεμλίνο”, ως “τσάι προπαγάνδας”.

Και παρουσίασε μια φωτογραφία που δείχνει ότι οι δήθεν μητέρες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, είναι γυναίκες πιστές στο καθεστώς και συνεργάτες των κρατικών υπηρεσιών.

Μπροστά στις κάμερες, ο Πούτιν τις είχε διαβεβαιώσει ότι συμμερίζεται τον πόνο τους. Ώστοσο, όπως προκύπτει από την έρευνα που παρουσιάζει ο Μας, “οι περισσότερες από τις γυναίκες που προσκλήθηκαν ήταν υπάλληλοι υπουργείων, ηθοποιοί και ακόμη και εκλεγμένες αξιωματούχοι του καθεστώτος Πούτιν”.

Ο Γάλλος ιστορικός δίνει το παράδειγμα μιας γυναίκας που ήταν παρούσα στη συνάντηση κραδαίνοντας το πορτρέτο του γιου της που σκοτώθηκε στην Ουκρανία. Η γυναίκα φαίνεται στις φωτογραφίες να κραδαίνει το πορτρέτο του γιού της που δήθεν σκοτώθηκε στο μέτωπο, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Σημειώνει ωστόσο ότι “το μόνο πρόβλημα είναι ότι παλιότερες φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι ο άνδρας σκοτώθηκε πολύ πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, το 2019, στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές περιοχή του Λουγκάνσκ”.

Για άλλες δύο από τις κυρίες που υποδέχθηκε ο Πούτιν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, αναφέρεται ότι πρόκειται για ηθοποιούς. Οι γυναίκες έχουν σημειωθεί με τετράγωνο και η αλήθεια είναι ότι η ομοιότης είναι…πέραν πάσης αμφιβολίας.

Μεταξύ των άλλων γυναικών που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Πούτιν, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV τονίζει την παρουσία της προέδρου μιας ένωσης υπέρ του Πούτιν, της Ναντέζνα Ουζούνοβα, καθώς και της βουλευτού του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”, Όλγα Μπελτσέβα.

Διαβάστε Επίσης

Σόου Πούτιν με δήθεν


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.grΠηγή άρθρου: www.thetoc.gr