Σκωτία: Επιβάλλεται νέο, αυστηρότερο lockdown -«Μείνετε σπίτι, η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή» | ΚΟΣΜΟΣ

Στην επιβολή αυστηρότερου lockdown προχώρησε η Σκωτία, δίνοντας εντολή στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι για τον Ιανουάριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιμάκωση της πανδημίας Covid-19 λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού, δήλωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Η Στέρτζον είπε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι από απόψε τα μεσάνυχτα, οι πολίτες θα έχουν νομική υποχρέωση να παραμείνουν στα σπίτια τους, με εξαίρεση αναγκαίους σκοπούς, σε συνθήκες ανάλογες με το lockdown που είχε επιβληθεί στην αρχή της πανδημίας, πέρυσι τον Μάρτιο. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή», επισήμανε η ίδια.

Αυξημένη ανησυχία για τη μετάλλαξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπόρις Τζόνσον: Θα ανακοινώσει αυστηρότερο lockdown το βράδυ

Oπως επισήμανε η Στέρτζον, η κατάσταση με τη νόσο Covid-19 είναι περισσότερο ανησυχητική από οποιαδήποτε στιγμή από τον περασμένο Μάρτιο. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας εξήγησε πως η νέα μετάλλαξη ευθύνεται για σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα στη Σκωτία και είναι 70% πιο μεταδοτική.

«Ως αποτέλεσμα της νέας μετάλλαξης (ο ιός) μόλις έμαθε να “τρέχει” πολύ γρηγορότερα και έχει αναμφίβολα επιταχύνει ρυθμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες», σημείωσε η Στέρτζον ενώπιον του Κοινοβουλίου της Σκωτίας.

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ανησυχώ περισσότερο για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα απ’ όσο είχα ανησυχήσει οποιαδήποτε στιγμή από τον Μάρτιο», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ανακοινώσεις της Στέρτζον έγινε γνωστό ότι και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα ανακοινώσει με διάγγελμα νέο, αυστηρότερο lockdown στη Βρετανία.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr