Ρωσία: Θα συρθούν σε σύγκρουση οι χώρες που θα απογειωθούν ουκρανικά μαχητικά

Με πολεμική σύγκρουση απειλεί ευθέως η Ρωσία τις χώρες που θα παραχωρήσουν αεροδρόμια για την απογείωση ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών. 

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι οι χώρες στις οποίες θα βασιστούν τα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να συρθούν σε ένοπλη σύγκρουση. 

Αναφέρθηκε τόσο στη Ρουμανία όσο και σε άλλες συνοριακές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Πολωνία που επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν. 

«Γνωρίζουμε με βεβαιότητα για τα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη που έχουν πετάξει στο παρελθόν στη Ρουμανία και σε άλλες συνοριακές χώρες», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ που ανάφερε πως η χρήση του δικτύου αεροδρομίων αυτών των κρατών για βάση της στρατιωτικής αεροπορίας της Ουκρανίας με επακόλουθη χρήση κατά του ρωσικού στρατού μπορεί να θεωρηθεί ότι έλκει αυτές τις χώρες στη σύγκρουση.

Νωρίτερα ο Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως οι ΗΠΑ «εργάζονται ενεργά» για μια συμφωνία με την Πολωνία για την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. Επίσης ο ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι ζήτησε για μια ακόμα φορά τη δημιουργία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. Εως τώρα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απορρίπτουν το αίτημα Ζελένσκι για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων διότι αυτό θα σηματοδοτούσε απευθείας εμπλοκή στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Πηγή άρθρου: www.902.gr