Ρωσία: Nαυπηγεί το πρώτο πολεμικό πλοίο με τεχνολογία stealth

Το πρώτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τεχνολογία stealth ναυπηγεί η Ρωσία.

H καρίνα της τελευταίας τεχνολογίας κορβέτας που φέρει την ονομασία «Mercuri» (Ερμής) έχει κατασκευαστεί πλήρως ενώ το σκάφος αναμένεται να ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τον επόμενο χρόνο, όπως δήλωσαν πηγές της ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙRA.

Το πολεμικό αυτό πλοίο θα εξοπλισθεί με πυραύλους κρούζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυροβόλα, ενώ θα είναι σε θέση να εντοπίζει και να καταστρέφει υποβρύχια.

Η Ρωσία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό της, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της που είναι μέρος της πολιτικής Πούτιν για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις της Δύσης.

Οι πολιτικές σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από τότε που κατάρρευσε η Σοβιετική Ένωση το 1991.

Η Ρωσία ήδη έχει εφαρμόσει μέρος της τεχνολογίας stealth σε κάποια από τα πολεμικά της πλοία, αλλά όχι πλήρως.

Η κορβέτα «Mercuri» θα διαθέτει την τεχνολογία που θα απορροφά τα ραδιοκύματα και ένα ειδικό σχήμα με ελάχιστες προεξοχές με ανοίγματα στην επιφάνεια της, ενώ θα συνδυάζει διάφορα υλικά και μια ειδική βαφή.

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr