Ρεκόρ θανάτων για δεύτερο 24ωρο στη Ρωσία

Με σφοδρότητα πλήττει τη Ρωσία το τρίτο κύμα του νέου κορονοϊού, ενώ οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι αριθμός ρεκόρ 669 ανθρώπων πέθαναν το προηγούμενο 24ωρο λόγω της Covid-19.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται τραγικό ρεκόρ. Χθες επιβεβαιώθηκαν 21.042 νέα κρούσματα, που αυξάνουν το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.514.599.

Συνολικά η Ρωσία μετρά επίσημα 135.214 θανάτους με αποτέλεσμα να είναι η χώρα της Ευρώπης με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών.

Ελπίζει να αποφύγει το «λουκέτο» ο Πούτιν

Η σοβαρή έξαρση του ιού βρέθηκε στο επίκεντρο της ετήσιας τηλεοπτικής συνέντευξης του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών.

Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει ένα νέο εθνικό «λουκέτο» επαναβεβαιώνοντας παράλληλα τη θέση του ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελοντικός.

Ωστόσο, είπε πως οι αποφάσεις των τοπικών αρχών, σε αρκετές περιοχές, που καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενους, θα βοηθήσει στον περιορισμό του νέου κύματος μολύνσεων.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr