Ραγδαία εξάπλωση του στελέχους Δέλτα στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία έχει πλημμυρίσει από τουρίστες, παρά την πανδημία

AP Photo/Armando Franca, File

Το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στη Λισαβόνα και άλλες περιοχές της Πορτογαλίας, ανάλογη με αυτήν στη Βρετανία, σύμφωνα με το κρατικό Ινστιτούτο Υγείας Ricardo Jorge.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην περιοχή της Λισαβόνας, προέρχονται από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, με τις αρχές να προσπαθούν να σταματήσουν μία ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων.

Το Ινστιτούτο Υγείας Ricardo Jorge εξήγησε ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα αντιστοιχεί σε ποσοστό 51% των μολύνσεων στην κεντρική Πορτογαλία, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι «εξαπλώνεται γρήγορα» όπως συνέβη στην Βρετανία.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν χθες, κατά 1.604 κρούσματα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τη 19η Φεβρουαρίου, όταν στη χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, εφαρμοζόταν lockdown. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα νέα περιστατικά μόλυνσης καταγράφονται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λισαβόνας, η περιοχή Αλγκάβρε στα νότια της χώρας, έχει τον υψηλότερο δείκτη μετάδοσης των κρουσμάτων «R» στο 1,34.

Συνολικά, η Πορτογαλία έχει αναφέρει 871.483 περιστατικά μόλυνσης με 17.081 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Πορτογαλία, χώρα η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, καταγράφεται μετά το άνοιγμα της χώρας στους τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία στα μέσα Μαΐου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις άνοιξαν και πάλι. Το καλοκαίρι έφτασε και οι παραλίες έχουν γεμίσει από κόσμο.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr