Ραγδαία εξάπλωση της «Ο» στη Βρετανία – «Μείζον περιστατικό» στο Λονδίνο

Σαρώνει η νόσος Covid-19 στη Βρετανία, με τη νέα παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται ταχύτητα σε όλη τη χώρα. Σήμερα, περισσότερα από 90.000 νέα κρούσματα κορονοϊού αναφέρθηκαν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και 125 ακόμη άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο.

Μεταξύ των νέων μολύνσεων, 10.059 επιβεβαιωμένα κρούσματα της «Ο», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων της παραλλαγής αυτής στη χώρα, σε 24.968. Ο αριθμός των θανάτων στην Αγγλία ατόμων με την παραλλαγή Όμικρον ανήλθε στους επτά, ενώ 85 άνθρωποι νοσηλεύονται εξαιτίας αυτής. Στην Όμικρον εκτιμάται ότι οφείλονται περισσότερα από το 80% των νέων κρουσμάτων στο Λονδίνο.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος του Λονδίνου κήρυξε την κατάσταση ως «μείζον περιστατικό», καθώς αναμένεται να υπάρξει μεγάλη πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες. Ο Σαντίκ Καν πήρε την απόφαση έπειτα από διαβούλευση με κορυφαίους ιατρικούς οργανισμούς της χώρας, τις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και άλλες υπηρεσίες.

Ο Καν προχώρησε σε αυτό το βήμα, το οποίο επιτρέπει τον στενότερο συντονισμό ανάμεσα σε διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες. Οι νοσηλείες και οι αναρρωτικές άδειες των υγειονομικών αυξάνονται, είπε ο Καν «και έτσι έλαβα την απόφαση σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να κηρύξω σήμερα μείζον περιστατικό», προσθέτοντας πως «Αυτή είναι μια ένδειξη του πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα», σημείωσε.

Σήμερα οι υπουργοί έλαβαν ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας, ενώ δεν λείπουν οι φωνές ειδικών που τονίζουν πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε lockdown, καθώς εάν αυτό γίνει μετά τις γιορτές, μπορεί να είναι «πολύ αργά». 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr