Προειδοποιήσεις Κίνα για Ταιβάν από το βήμα του ΟΗΕ

Τη δέσμευσή της και την αποφασιστικότητά της να επιβάλει την «αρχή της μιας Κίνας» στο θέμα της Ταϊβάν, επανέλαβε το Πεκίνο, μέσω του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι. 

Μιλώντας από το βήμα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο Κινέζος αξιωματούχος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως «μόνο όταν η Κίνα επανενωθεί πλήρως, μπορεί να υπάρξει αληθινή ειρήνη στα στενά της Ταϊβάν».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι το Πεκίνο «θα λάβει τα πιο δυναμικά μέτρα για να αντιταχθεί στην εξωτερική παρέμβαση», υπογραμμίζοντας πως όποιος παρεμποδίσει την Κίνα να επανενωθεί με το αυτοδιοικούμενο νησί, θα «συντριβεί από τους τροχούς της Ιστορίας».

Η αιχμηρή γλώσσα του Κινέζου αξιωματούχου αντανακλά τη διάθεση του Πεκίνου στο θέμα της Ταϊβάν. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη διαβεβαίωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερασπισθούν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής επέμβασης, προκάλεσε την οργή της Κίνας, που έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της σημαντικής δέσμευσης των ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr