Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Στην Καλιφόρνια ψήφισαν και για την «πρόταση 17»

Οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνιας ενέκριναν την πρόταση να χορηγηθεί δικαίωμα ψήφου στους κατάδικους που έχουν αποφυλακιστεί υπό όρους, στο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε στο περιθώριο των προεδρικών εκλογών.

Η «πρόταση 17»

Η «πρόταση 17», που αφορά σχεδόν 50.000 ανθρώπους σε όλη την Πολιτεία, εγκρίθηκε με ποσοστό περίπου 60%, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα, με βάση το Σύνταγμα της Καλιφόρνιας, όσοι καταδικάζονταν για διάφορα εγκλήματα στερούνταν και το δικαίωμα του εκλέγειν, μέχρι να εκτίσουν πλήρως την ποινή τους. Αυτό ίσχυε και για όσους αποφυλακίζονταν υπό όρους.

Ο Κέβιν Μακάρθι, ο τοπικός βουλευτής που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει αυτήν τη μεταρρύθμιση, με τη στήριξη των Δημοκρατικών και της υποψήφιας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, είπε ότι η «πρόταση 17» είναι «μια ευκαιρία να διορθώσουμε τις αδικίες και να ξαναδώσουμε το δικαίωμα ψήφου σε περιθωριοποιημένες κοινότητες και στους έγχρωμους. Είναι καλό για τη δημοκρατία και τη δημόσια ασφάλεια».

Κατά οι Ρεπουμπλικάνοι

Αντιθέτως, οι Ρεπουμπλικάνοι που εναντιώνονταν σε αυτήν την πρόταση έκαναν λόγο για «προσβολή» στα θύματα αυτών των ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου: www.in.gr