ΠΟΥ: Ένας στους δέκα έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό

Toν κώδωνα κινδύνου ότι ένας στους δέκα ανθρώπους ανά τον κόσμο ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας ότι η συντριπτική πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ευάλωτη απέναντι στη νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με τον Μάικ Ράιαν, κορυφαίο επιστήμονα του ΠΟΥ, τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία σε περιοχές της Νοτιανατολικής Ασίας, ενώ παρατηρείται αύξηση περιστατικών και θανάτων σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Οι καλύτερες εκτιμήσεις μας δείχνουν ότι περίπου το 10% το παγκόσμιου πληθυσμού ενδεχομένως να έχει μολυνθεί από αυτόν τον ιό. Το ποσοστό διαφοροποιείται ανάλογα με τη χώρα, από αστική σε υπαίθρια περιοχή και ανάλογα με τις πληθυσμιακές ομάδες. Αλλά αυτό που καταδεικνύει το συγκεκριμένο ποσοστό είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σε κίνδυνο», ανέφερε ο κ. Ράιαν. «Οδεύουμε σε μια δύσκολη περίοδο. Η νόσος Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται», επισήμανε ο αξιωματούχος του Οργανισμού.

Ο κ. Ράιαν σημείωσε επίσης ότι ο ΠΟΥ έχει καταρτίσει λίστα ειδικών που θα συμμετάσχουν σε διεθνή αποστολή στην Κίνα, ώστε να διερευνήσουν την προέλευση του κορωνοϊού. 

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr