Πολύχρωμo ποτάμι διαδηλωτών έστειλε μήνυμα στους G7

Χιλιάδες ακτιβιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κορνουάλης πραγματοποιώντας μια ηχηρή διαδήλωση και ζητώντας από τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής και να εφαρμόσουν πολιτικές για την καταπολέμηση της φτώχειας

Η πορεία που διοργανώθηκε από την οργάνωση Extinction Rebellion διέσχισε την πόλη Φάλμουθ, που βρίσκεται 35 χλμ. από τον τόπο της συνόδου κορυφής στο Κάρμπις Μπέι.

AP Photo/Alastair Grant

Το πολύχρωμο ποτάμι των διαδηλωτών πλημμύρισε τους δρόμους της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Με παλμό και υπό τους ήχους των τυμπάνων μερικά από τα συνθήματα που που έστειλαν οι διαδηλωτές στους παγκόσμιους ηγέτες ήταν: «Πράξεις, όχι λόγια» και «αν πεθάνει η θάλασσα, θα πεθάνουμε και εμείς».

Oxfam

Από την πλευρά τους, φορώντας μάσκες που εικονίζουν τους παγκόσμιους ηγέτες και ντυμένοι με μαγιό ενός άλλου αιώνα, ακτιβιστές της Oxfam, μη κυβερνητικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας, ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες μιας ακτής του Φάλμουθ για να κοροϊδέψουν την αδράνεια των υπευθύνων για το κλίμα.

AP Photo/Alastair Grant

Επίσης, προσποιήθηκαν ότι γινόταν μια μάχη γύρω από μια τεράστια σύριγγα, με την Oxfam να τάσσεται υπέρ της άρσης των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας η οποία θα επιτρέψει μια μαζική παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr