Πληθαίνουν οι αναταραχές στην Ευρώπη με φόντο τα νέα lockdown

Νέες ταραχές ξέσπασαν στην Ολλανδία με αφορμή το νέο καθολικό lockdown που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της εκτός ελέγχου διασποράς του κορονοϊού. Μετά το Ρότερνταμ τη σκυτάλη των εκρηκτικών διαδηλώσεων πήρε η Χάγη. 

Διαδηλωτές προχώρησαν σε εκτεταμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν περιμετρικά της πορείας, εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα και στήνοντας οδοφράγματα με καμένες στοίβες ποδηλάτων. Ταυτόχρονα, οι συγκρούσεις εκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ολλανδίας όπου είχαν καλεστεί πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο lockdown. Μάλιστα, υπήρξε και διακοπή δύο ποδοσφαιρικών αγώνων εξαιτίας της εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, καθώς τα νέα μέτρα απαγορεύουν την διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων παρουσία κοινού.

Στη χθεσινοβραδινή (20/11) διαδήλωση στη Χάγη οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν άλογα, σκυλιά, γκλοπ, χημικά και αύρες για να διαλύσουν το συγκροτημένο σώμα των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τις αρχές, πραγματοποιήθηκαν εφτά συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, με τον έναν να διακομίζεται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο με τραύμα στο γόνατο. Ακόμη, η αστυνομία υποστηρίζει πώς ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή στο νοσοκομείο. 

Πληροφορίες δημοσιογραφικών μέσων αναφέρουν πώς η αστυνομία σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησε πραγματικές σφαίρες απέναντι στους διαδηλωτές, αφού «υπήρξε κίνδυνος της ζωής τους». 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr