Πίτσα σε πεζοδρόμιο της Νέας Υόρκης για τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο

Ζαΐρ Μπολσονάρο

AP Photo/Eraldo Peres

Α.Κ.

Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας, λέει ο σοφός λαός, και τελικά αυτό ισχύει στη Νέα Υόρκη, όπου ο νόμος ισχύει για όλους.

Αυτό το κατάλαβε και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, που μπορεί να ανοίγει με την ομιλία του τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως ορίζει η παράδοση, αλλά σε εστιατόριο δεν μπορεί να μπει να φάει. Και αυτό γιατί δεν έχει εμβολιαστεί κατά της ασθένειας Covid-19.

Οι ηγέτες όλων των κρατών μπορούν να παραστούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι. Ωστόσο, κανείς δεν γίνεται δεκτός σε κανένα εστιατόριο, ακριβό ή φθηνό, γκουρμέ ή μη, της Νέας Υόρκης αν δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Covid-19.

Έτσι και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο πολύς Ζαΐρ Μπολσονάρο, που πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ είπε ότι το ανοσοποιητικό του είναι τόσο ισχυρό που «αποκρούει» τον κορονοϊό, το πρώτο βράδυ του στην αμερικανική μεγαλούπολη υποχρεώθηκε να φάει στον δρόμο πίτσα και να πιει αναψυκτικό. 

Βέβαια, οι υπουργοί που τον συνοδεύουν ανάρτησαν φωτογραφίες του και των βοηθών του να τρώνε πίτσα σε ένα πεζοδρόμιο του Μανχάταν, σχολιάζοντας λίγο χιουμοριστικά – λίγο επικοινωνιακά: «Πολυτελές δείπνο στη Νέα Υόρκη».

«Του Μπολσονάρο, του αρέσει να εμφανίζεται σεμνός (…) αλλά εδώ δεν είναι θέμα προτιμήσεων, είναι ο νόμος της Νέας Υόρκης που του απαγορεύει να συχνάζει στα τοπικά εστιατόρια», σημείωσε και ο χρονικογράφος Ρεϊνάλντο Αζεβέντο στον ιστότοπο Uol.

Πάντως, οι οπαδοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούν όσους διακίνησαν την είδηση ως… fake news και προσπάθεια να θιγεί ο πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι ο Μπολσονάρο απλώς επέλεξε να φάει σε πιτσαρία που δεν σερβίρει σε τραπέζια.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr