Παρίσι: Υπό έρευνα έφηβοι για τον θάνατο 14χρονης στον Σηκουάνα

Έρευνα για δολοφονία διεξάγουν εις βάρος δύο εφήβων οι γαλλικές αρχές, μετά τον εντοπισμό σορού 14χρονης στον ποταμό Σηκουάνα, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι έφηβοι, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ηλικίας 15 ετών και οι δύο, συναντήθηκαν με το 14χρονο κορίτσι, το οποίο γνώριζαν, στο Αρζαντέιγ, στο δυτικό Παρίσι.

Κατά τους εισαγγελείς, το αγόρι τη χτύπησε και με τη βοήθεια της 15χρονης συντρόφου του την πέταξε μέσα στον ποταμό, όπου εκείνη πνίγηκε.

«Δύο ανήλικοι βρίσκονται υπό έρευνα για δολοφονία, φόνο εκ προμελέτης», είπε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της πόλης Ποντουάζ Ερίκ Κορμπό.

Ερωτηθείς σχετικά με το πιθανό κίνητρο της επίθεσης, ο Κορμπό απάντησε ότι υπήρχε αντιπαλότητα μεταξύ των δύο κοριτσιών, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες είχαν υποκλέψει και φωτογραφίες του θύματος. Και οι τρεις πήγαιναν στο ίδιο σχολείο.

Γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η 14χρονη Αλισά ήταν θύμα εκφοβισμού (bullying) στο σχολείο και ότι γυμνές φωτογραφίες της είχαν υποκλαπεί και κυκλοφορούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μητέρα του αγοριού είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι ο γιος της είχε μια σύντομη σχέση με το θύμα, προτού γνωρίσει την τωρινή φίλη του. «Νομίζω ότι επρόκειτο για ενός είδους ερωτικό τρίγωνο και δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν», ανέφερε.

Η μητέρα του θύματος είπε, από την πλευρά της, ότι οι δύο ύποπτοι είχαν διατυπώσει προηγουμένως απειλές σε βάρος της ζωής της κόρης της.

Πηγή: Reuters

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr