Παραλήρημα από Τούρκο πρώην υπουργό: Το ναυτικό μας να επέμβει στα ελληνικά νησιά και να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης – ΒΙΝΤΕΟ | ενότητες, κόσμος

Παραλήρημα από Τούρκο πρώην υπουργό: Το ναυτικό μας να επέμβει στα ελληνικά νησιά και να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης – ΒΙΝΤΕΟ | ενότητες, κόσμος

Συνεχίζονται τα προκλητικά ρεπορτάζ στα τουρκικά ΜΜΕ κατά της Ελλάδας.

Σε ρεπορτάζ της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε ότι «τα νησιά του Αιγαίου είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Το προκλητικό ρεπορτάζ ανέφερε: «Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021,η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου Έτσι  δέκα είναι ο αριθμός των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Στα άκρα έφτασε και ο  πρώην υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Μασούμ Τουρκέρ, ο οποίος πρότεινε «το τουρκικό ναυτικό να επέμβει στα ελληνικά νησιά και να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης».

«Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί», ανέφερε προκλητικά.

Τότε ένας δημοσιογράφος από το πάνελ του είπε ότι αυτό που λέει σημαίνει πόλεμος και εκείνος απάντησε: «Aν χρειαστεί και πόλεμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη συνθήκη στη Λωζάννη».

 Πηγή άρθρου: www.real.gr