Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετά την κατακραυγή

Άντριου Κουόμο, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Darren McGee/Office of Governor Andrew M. Cuomo via AP

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, μετά την έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και τον κατηγορούσε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και τις πιέσεις που ακολούθησαν, προτρέποντάς τον να αποχωρήσει από το αξίωμά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουόμο, ένα εξέχον μέλος της ελίτ των Δημοκρατικών, μόλις πριν από λίγους μήνες ανακηρύχθηκε σε εθνικό ήρωα για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο η έκθεση των 168 σελίδων που την περασμένη Τρίτη έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Εισαγγελέα της Πολιτείας, Λετίτσια Τζέιμς, ήταν καταπέλτης εναντίον του, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κυβερνήτης παραβίασε την πολιτειακή και ομοσπονδιακή νομοθεσία στο διάστημα 2013-2020 παρενοχλώντας σεξουαλικά 11 γυναίκες, εκ των οποίων 9 είναι ή ήταν υπάλληλοι του γραφείου του.

Σημειώνεται ότι ακόμα και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης να παραιτηθεί.

Η αντικυβερνήτης Κάθι Χόκολ θα αναλάβει τα καθήκοντα του Κουόμο μέχρι το τέλος της θητείας του, τον Δεκέμβριο του 2022, και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον θώκο.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr