Παραιτείται η διευθύντρια επικοινωνίας του Μπάιντεν

AP Photo/Patrick Semansky

Παραιτείται η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ από τα καθήκοντά της ως διευθύντρια επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, τέσσερις μήνες πριν τις κρίσιμης σημασίας ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η 40χρονη, πιστή συνεργάτιδα του Δημοκρατικού προέδρου, υποδιευθύντρια της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του το 2020, θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο στα τέλη Ιουλίου «προκειμένου να περνάει περισσότερο χρόνο με τον σύζυγό της και τα δύο μικρά παιδιά τους».

«Χωρίς το ταλέντο και το πείσμα της Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βρισκόταν ακόμη στον Λευκό Οίκο», ήταν το επαινετικό σχόλιο του Ρον Κλέιν, του γενικού γραμματέα της αμερικανικής προεδρίας. «Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την προώθηση του προγράμματος του Μπάιντεν» και αφού εγκαταλείψει την ομάδα των στενών συνεργατών του, πρόσθεσε.

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αποχώρηση, ειδικά με δεδομένο ότι οι παραιτήσεις δεν ασυνήθιστες στον Λευκό Οίκο περί τις ενδιάμεσες εκλογές, και έρχεται ενώ αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο τελευταία για δυσλειτουργίες στην κυβέρνησή του.

Η αμερικανική προεδρία δεν έχει ανακοινώσει ποιος ή ποια θα τη διαδεχθεί στο καθήκον της υπεράσπισης ενός Μπάιντεν με δημοτικότητα σε ελεύθερη πτώση, που δέχεται ολοένα περισσότερες επιθέσεις από την αριστερή πτέρυγα της παράταξής του καθώς φαντάζει ανίσχυρος μπροστά στην αναίρεση του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και μπροστά στη μάστιγα των επιθέσεων που βυθίζουν στο πένθος την Αμερική.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr