Ουζμπεκιστάν: Κατέρριψε στρατιωτικό αεροσκάφος από το Αφγανιστάν

Αφγανικό στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις ουζμπεκικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας και συνετρίβη αφού εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ουζμπεκιστάν, δήλωσε σήμερα το ουζμπεκικό υπουργείο Άμυνας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη αργά χθες στη νότια ουζμπεκική επαρχία Σουρχανταριέ που βρίσκεται δίπλα στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

«Οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας του Ουζμπεκιστάν απέτρεψαν μια απόπειρα αφγανικού στρατιωτικού αεροσκάφος να διασχίσει παράνομα τα σύνορα του Ουζμπεκιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μπαχρόμ Ζουλφικορόφ, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος ή αν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε νωρίτερα, επικαλούμενο το ουζμπεκικό υπουργείο Άμυνας, πως ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του, τραυματίστηκε.

Επιπλέον, το Ουζμπεκιστάν ανέφερε πως συνέλαβε 84 Αφγανούς στρατιώτες που διέσχισαν χθες τα (χερσαία) σύνορα και ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Υπενθυμίζεται πως η αφγανική κυβέρνηση κατέρρευσε χθες, Κυριακή, και οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο της πρωτεύουσας Καμπούλ.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr