Ουκρανία: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο Μπεν Στίλερ – «Είσαι ο ήρωάς μου»

Ουκρανία: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο Μπεν Στίλερ – «Είσαι ο ήρωάς μου»

Επίσκεψη στην Πολωνία και την Ουκρανία πραγματοποίησε ο Aμερικανός ηθοποιός Μπεν Στίλερ, ο οποίος συναντήθηκε με εκτοπισμένους λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

O δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβης Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφθηκε το κατεστραμμένο από τη ρωσική εισβολή Ιρπίν και Μακάροφ, ενώ συναντήθηκε στο Κίεβο με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο αποκάλεσε «ήρωά του»

«Οι Ουκρανοί αισθάνονται την υποστήριξη όλου του κόσμου, πολλών διάσημων ανθρώπων. Και η επίσκεψη του Μπεν Στίλερ το επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά. Το ταξίδι σας στο Ιρπίν και στο Μακάροφ, οι συναντήσεις με τους ανθρώπους μας λένε πολλά. Εκτιμούμε ότι βρίσκεστε εδώ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας» σημείωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο 56χρονος ηθοποιός έφθασε το Σάββατο στην Πολωνία και επισκέφθηκε τη μεθοριακή πόλη Ζέσουφ (νοτιοανατολικά), όπου συνομίλησε με εργαζομένους στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Μπεν Στίλερ, – ο οποίος είναι πρέσβης Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) – επισκέφθηκε ακολούθως την Ουκρανία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο αμερικανός ηθοποιός ανέφερε: «Είμαι ο Μπεν Στίλερ και βρίσκομαι στην Ουκρανία. Συναντώ ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο και πληροφορούμαι πώς άλλαξε τις ζωές τους».

«Ο πόλεμος και η βία καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές σε όλον τον κόσμο. Κανείς δεν επιλέγει να εγκαταλείψει (άρον άρον) το σπίτι του», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας αναφαίρετο το δικαίωμα όλων στην ασφάλεια.

Από το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο, εκατομμύρια Ουκρανοί αναζήτησαν καταφύγιο στην Πολωνία.

Το Σάββατο, ο Μπεν Στίλερ συνάντησε τη Μαρίνα, μία προσφυγοπούλα από την Ουκρανία, που πριν από δύο μήνες έφυγε από το σπίτι της στο Χάρκοβο μαζί με τα τρία παιδιά της.

Ο αμερικανός ηθοποιός άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε Γερμανία, Ιορδανία, Γουατεμάλα και Λίβανο για να βρεθεί στο πλευρό προσφύγων.

«Ο πόλεμος και η βία καταστρέφει ανθρώπινες ζωές»

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, o πρωταγωνιστής των ταινιών «Zoolander» και «Μια νύχτα στο μουσείο» δήλωσε: «Βρίσκομαι εδώ και συναντώ ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Ορισμένοι μοιράστηκαν ιστορίες για το πώς ο πόλεμος άλλαξε τη ζωή τους, πώς έχασαν τα πάντα και ανησυχούν για το μέλλον τους. Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συναντήσω πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από διάφορα μέρη του κόσμου: από τη Συρία, την Κεντρική Αμερική, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τώρα την Ουκρανία. Σε τόσες πολλές περιοχές του κόσμου, ο πόλεμος και η βία καταστρέφει ανθρώπινες ζωές και προκαλεί τραυματικές εμπειρίες. Όπου και όποτε συμβαίνει, κανείς δεν επιλέγει να εγκαταλείψει (άρον άρον) το σπίτι του. Η αναζήτηση ασφάλειας είναι δικαίωμα αναφαίρετο για όλους. Η προστασία των εκτοπισμένων αποτελεί παγκόσμια συλλογική ευθύνη. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, οπουδήποτε».Πηγή άρθρου: www.lifo.gr