Ολλανδία: Δικαστήριο επέτρεψε σε 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθετη γνώμη του πατέρα του

Η ολλανδική δικαιοσύνη επέτρεψε σε ένα παιδί ηλικίας 12 ετών να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, παρά τις αντιρρήσεις του σκεπτικιστή πατέρα του. 

 

Tο παιδί ήθελε να κάνει το εμβόλιο να μπορέσει να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη γιαγιά του. Η γιαγιά του παιδιού «πάσχει από καρκίνο στον πνεύμονα με μεταστάσεις και πεθαίνει» σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. 

 

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της μητέρας του παιδιού υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός του παιδιού θα μείωνε τον κίνδυνο ενδεχόμενης μετάδοσης του ιού στη βαριά άρρωστη γιαγιά του.

 

Τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μπορούν να εμβολιαστούν στην Ολλανδία, όμως με τη συναίνεση των δύο γονέων τους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι γονείς του παιδιού, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, έχουν πάρει διαζύγιο και η μητέρα του επέτρεψε τον εμβολιασμό, σε αντίθεση με τον πατέρα του.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο δικαστής Μπαρτ Τρομπ, του δικαστηρίου του Χρόνινγκεν στα βόρεια της χώρας, έδωσε την Τρίτη την έγκριση του ώστε το παιδί να εμβολιαστεί δεδομένων των «συμφερόντων που διακυβεύονται» με αυτόν τον εμβολιασμό «ιδίως των συμφερόντων του ανηλίκου». Στο πλαίσιο αυτό, διέταξε ο 12χρονος να εμβολιαστεί «σύντομα», διότι τα συμφέροντά του είναι σημαντικότερα σε σύγκριση με μια ενδεχόμενη έφεση εκ μέρους των δικηγόρων του πατέρα.

 

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο πατέρας, που εκφράζει αμφιβολίες απέναντι στα εμβόλια και τα τεστ, αρνήθηκε ο γιος του να λάβει μία δόση. Όμως, «το αγόρι ήθελε να εμβολιαστεί, διότι δεν ήθελε να μολυνθεί και επιθυμούσε να περιορίσει τον κίνδυνο να μολύνει κι άλλους» ανθρώπους.

 

«Ο ανήλικος ήθελε να περάσει όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε με τη γιαγιά του, όμως δεν ήταν εμβολιασμένος. Φοβόταν μήπως μολύνει τη γιαγιά του και είναι πεπεισμένος πως μια μόλυνση, εάν λάμβανε χώρα, θα συνιστούσε θανατηφόρο κίνδυνο».

 

Ο πατέρας θεωρεί πως τα εμβόλια «βρίσκονται σε ένα στάδιο δοκιμών» και ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν «μεγάλους κινδύνους για τα αναπαραγωγικά όργανα σε μακροχρόνιο επίπεδο».

 

Ωστόσο, ο δικαστής υπογράμμισε πως με βάση την επιστήμη τέτοιοι ισχυρισμοί δεν αποδεικνύονται.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή άρθρου: www.lifo.gr