Οι φοιτητές, που έφτασαν από την ηπειρωτική Ισπανία, πήγαν σε μια συναυλία σε μια αρένα της πρωτεύουσας Πάλμα και σε διάφορα πάρτι πάνω σε σκάφη και σε ξενοδοχεία. Οι τοπικές αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν στους χώρους αυτούς τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Οι Βαλεαρίδες ετοιμάζονται να δεχτούν τουρίστες αφού η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέτει τα νησιά στην «πράσινη» λίστα της, από τις 30 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στη Βρετανία.
Όλοι οι φοιτητές που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό ήταν Ισπανοί και είχαν ταξιδέψει από διάφορες περιοχές της χώρας για να γιορτάσουν το τέλος των εξετάσεων του εξαμήνου. Τουλάχιστον 1.000 από αυτούς αναγκάστηκαν να μπουν σε καραντίνα και κάποιοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα της Covid-19.
Από το Σάββατο οι Ισπανοί μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Η χρήση της όμως επιβάλλεται σε κλειστούς χώρους ή όταν η τήρηση των αποστάσεων δεν είναι εφικτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ειδήσεις σήμερα
Παράνομη η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ – Κανονικά οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα
Παραιτήθηκε ο Ματ Χάνκοκ μετά από το σκάνδαλο με τα κρυφά φιλιά στη σύμβουλό του
«Αποκαλυπτικό» σόου της Μαντόνα για το Pride – Με διαφανές σύνολο και χωρίς στηθόδεσμο η ποπ σταρ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr