Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει λάβει απόφαση για εμπάρκο στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει λάβει απόφαση σε αυτό το στάδιο για ενδεχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Η ίδια είπε το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, αναφέροντας πως «έχουμε διάφορες δυνατότητες». Πρόσθεσε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται στο εσωτερικό των ΗΠΑ για το θέμα καθώς αξιωματούχοι εξετάζουν τις επιλογές. 

Ανέφερε πως η Γερμανία ειδικότερα αντιτίθεται σε οποιοδήποτε εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο, από το οποίο εξαρτάται πολύ, ενώ οι ΗΠΑ εισάγουν λίγο ρωσικό αργό.

Προβλήματα στην αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία 

Οι ΗΠΑ δεν αντιτίθενται στην αποστολή πολωνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, όμως θεωρούν ότι υπάρχουν υλικοτεχνικά προβλήματα σε αυτήν την κίνηση, δήλωσε για το θέμα αυτή η Τζεν Ψάκι.

Είπε ότι η Ουάσινγκτον «ασφαλώς δεν παρεμποδίζει ή αποθαρρύνει» την Πολωνία. Όμως ανέφερε ότι «δεν είναι τόσο απλή η μεταφορά αεροσκαφών» επειδή θα μπορούσαν να προκύψουν προβλήματα στην προσπάθεια να αντικατασταθούν από αμερικανικά μαχητικά.

Πηγή άρθρου: www.902.gr