Ο Τσαβούσογλου κουνά το δάχτυλο στη Νάνσι Πελόζι: «Θα μάθεις να σέβεσαι τη βούληση του τουρκικού λαού» | ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρά φραστικά πυρά κατά της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αφορμή στάθηκε ένα σχόλιο της Νάνσι Πελόζι κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, όπου επέκρινε τον Τραμπ για την απροθυμία να υποσχεθεί ειρηνική μετάβαση της εξουσίας σε περίπτωση που χάσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Ο Τραμπ θαυμάζει άτομα που διαιωνίζουν το ρόλο τους στην κυβέρνηση. Αλλά του θυμίζω: «δεν βρίσκεσαι στη Βόρεια Κορέα, δεν είναι στην Τουρκία, δεν βρίσκεσαι στη Ρωσία κ. Πρόεδρε. Και παρεμπιπτόντως, δεν βρίσκεσαι στη Σ. Αραβία. Βρίσκεσαι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μια δημοκρατία, γιατί λοιπόν δεν προσπαθείς τιμήσεις τον όρκο σου στο Σύνταγμα των ΗΠΑ».

Η απάντηση Τσαβούσογλου στην Πελόζι

To σχόλιό της προφανώς προκάλεσε οργή στην κυβέρνηση Ερντογάν, με τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, να αντιδρά στο Twitter κατηγορώντας την Πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για άγνοια: «Με την παραδειγματική της άγνοια η άνοδος της Πελόζι στη θέση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι πραγματικά ανησυχητική για την αμερικανική Δημοκρατία. Θα μάθεις να σέβεσαι τη βούληση του τουρκικού λαού», ανέφερε στην ανάρτησή του στα τουρκικά και στα αγγλικά, όπου περιέλαβε και τους λογαριασμούς της Πελόζι και του Τραμπ στο Twitter.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr