Ο Τραμπ είναι ο πρώτος που πήρε το κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορονοϊό – Newsbeast

Για τη θεραπεία που λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ομογενής ερευνητής, Χρήστος Κυρατσούς της Regeneron Pharmaceuticals.

Το εν λόγω πειραματικό κοκτέιλ αντισωματών σε συνδυασμό με τη ρεμδεσιβίρη έχει χορηγηθεί σε 2.000 άτομα μέχρι τώρα και έχει άμεσα αποτελέσματα κατά του ιού.

Υποστήριξε πως το εν λόγω κοκτέιλ δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ασθενή και αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ εξήγησε πως τα αποτελέσματα της δοκιμής αυτής θα φανούν σε περίπου μία εβδομάδα.

Τη θεραπεία που λαμβάνει ο Ντόναλτ Τραμπ, τη δημιούργησε και τη βελτιώνει η Regeneron Pharmaceuticals, της οποίας ηγείται ένας Έλληνας, ο Τζορτζ Γιανκόπουλος και συμμετέχει ο Χρήστος Κυρατσούς.

«Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είχε έγκριση και υπήρξε αγώνας δρόμου για να πάρει το ”πράσινο φως” από το FDA» επεσήμανε και δήλωσε:

«Το 99% του ιικού φορτίου πέφτει μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Αυτό αφορά ακόμα και άτομα μεγάλης ηλικίας και υποκείμενα νοσήματα».Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr