Ο Πούτιν ζητάει εθελοντές για την Ουκρανία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, 11:08

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να επιτρέψει σε εθελοντές να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι οι εθελοντές που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονμπάς. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σοϊγκού, απάντησε ότι υπάρχουν 16.000 εθελοντές από τη Μέση Ανατολή που είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για λογαριασμό της Ρωσίας.

«Εάν υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να πάνε εκεί και να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς ως εθελοντές, ειδικά δωρεάν, λοιπόν, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ενέκρινε, επίσης, την παράδοση των κατασχεθέντων δυτικών πυραυλικών συστημάτων σε υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μαχητές, με τον Σεργκέι Σοϊγκού να προτείνει την παράδοση αντιαρματικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονιέτσκ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, 12:00

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr