Ο Μπορέλ θα υποδεχτεί τον Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες -«Εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία» | ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες αναμένεται να έχει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Στην επικείμενη συνάντηση αναφέρθηκε ο ίδιος μετά την τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία συμμετείχε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεδιάσκεψη Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν-Ταγίπ Ερντογάν το Σαββατο

Ο Τσαβούσογλου προαναγγέλλει έναρξη διαλόγου με τον Δένδια τις επόμενες εβδομάδες – Νέο άνοιγμα στην ΕΕ

Κορωνοϊός, οικονομική ανάκαμψη και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου ήταν τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση της προέδρου της Κομισιόν με τον Τούρκο πρόεδρο.

«Ανταλλάξαμε (απόψεις) για την κατάσταση με την Covid 19, την οικονομική ανάκαμψη και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2020», σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ζοζέπ Μπορέλ:
«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μεβλούτ
Τσαβούσογλου»

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται «για διάλογο με την Τουρκία». Ειδικότερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε πως συμμετείχε με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε «μια χρήσιμη συνομιλία», όωπς την χαρακτήρισε με τον Ταγίπ Ερντογάν σήμερα.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες για να συνεχίσω την αποστολή που ελήφθη από τους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο» συμπλήρωσε ο Μπορέλ.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr